Pin It button on image hover

Κυριακή 9 Νοεμβρίου 2014

Η φωνούλα της βροχής και του φθινοπώρου!

   Αυτές τις μέρες μάθαμε τη φωνούλα Β,β. Ήρθε στην τάξη μας το γουρουνάκι ο Βασίλης (γαντόκουκλα) και μας διηγήθηκε το μεγάλο του πρόβλημα. Ενώ κοιμόταν, με το στόμα ανοιχτό φυσικά και ροχαλίζοντας, πέρασε το σαλιγκάρι ο Ρίκης Μαρίκης και του έκλεψε τη φωνούλα Β. Ήταν πολύ στενοχωρημένος. Όλες  τις λέξεις που αρχίζουν από Β τις έλεγε πολύ αστείες και ντρέπονταν γι΄αυτό  ...ασίλης, ...ουνό,...άζο κλπ 
 Αποφασίσαμε να τον βοηθήσουμε. Για να δώσει πίσω τη φωνούλα β το σαλιγκάρι, έπρεπε  να βρούμε πολλές λέξεις από β, να φτιάξουμε με αυτές μια ιστορία και να την χαρίσουμε στο σαλιγκάρι. Αυτό και κάναμε! Πατήστε την εικόνα για να δείτε την ιστορία μας. Έτσι  το γουρουνάκι πήρε πίσω το Β.


http://www.zooburst.com/book/zb01_545f695ce1898


   Και επειδή εκείνη την ημέρα έβρεχε, σκεφτήκαμε ό,τι και η βροχή αρχίζει από τη φωνούλα Β και έτσι ξεκινήσαμε την αλφαβήτα μας.



Αυτή την εβδομάδα γνωρίσαμε τη φωνούλα Φ,φ. Οι φακές μας άρχισαν να μεγαλώνουν, παρατηρήσαμε τα φύλλα που μαζέψαμε από τον περίπατό μας και όλα αυτά το φθινόπωρο. Όλες αυτές οι συμπτώσεις μας οδήγησαν στη φωνούλα Φ. 





     Να ευχηθώ έστω και καθυστερημένα σε όλους όσους γιορτάζαν, χρόνια πολλά και εύχομαι όλοι μας να έχουμε  πάντα κοντά μας, τον φύλακα άγγελό μας.






Από το ιστολόγιο της Μαρίας Τσέγκα