Pin It button on image hover

Πέμπτη 22 Οκτωβρίου 2015

28η Οκτωβρίου

   Αυτή τη φορά, η αναφορά μας στα γεγονότα της εθνικής μας επετείου άρχισαν με μια δραματοποίηση. Μια πολύ πετυχημένη δραματοποίηση είναι αυτή με το Μαύρο σύννεφο, ιδέα από  βιβλίο της Αφρούλης Μπέρσου σε μουσική της Έφης Ράτσου. Πιστεύω ότι ταιριάζει απόλυτα στα γεγονότα που διαδραματίστηκαν το 1940, και στην ανάγκη να διαχωρίσουμε τον επιθετικό πόλεμο από τον αμυντικό.
   Αφού  διάβασα την ιστορία, ακούσαμε την μουσική, αυτοσχεδιάσαμε τις κινήσεις μας, φτιάξαμε τα απαραίτητα αξεσουάρ και η "παράσταση" στήθηκε!!!

Δυστυχώς φωτογραφίες δεν μπορώ να ανεβάσω μετά από απαίτηση μητέρων.

   Είδαμε στο διαδίκτυο εικόνες και  βίντεο σχετικά με τον πόλεμο του 40. Εκείνο όμως που μας έκανε εντύπωση ήταν το "πρώτο πολεμικό ανακοινωθέν".


    Αναρωτηθήκαμε πως το μάθανε όλοι οι Έλληνες και ξεκίνησαν για τον πόλεμο; Από την τηλεόραση; Από το ίντερνετ; Αφού ψάξαμε από δω ψάξαμε από κει βρήκαμε τις εξής πληροφορίες: Δεν υπήρχε τότε τηλεόραση και τα νέα τα μαθαίνανε είτε από το ραδιόφωνο και μάλιστα δεν έμοιαζε με τα δικά μας τα σημερινά,  ήταν κάπως έτσι


είτε από τις εφημερίδες, που ήταν πολλές και τις οποίες διάβαζαν όλοι σχεδόν οι άνθρωποι







   Μετά από αυτά σκεφτήκαμε να γίνουμε και εμείς δημοσιογράφοι και να φτιάξουμε τα δικά μας πρωτοσέλιδα με τα γεγονότα όπως τα είδαμε και τα καταλάβαμε εμείς (την ιδέα την είδα στο pinterest αλλά ας με συγχωρέσει η συνάδελφος ,δε θυμάμαι το όνομα).








     Σκεφτόμουν τι κατασκευή να κάνουμε για την εθνική μας επέτειο, οι ιδέες πάρα πολλές και καταπληκτικές, αλλά τα παιδάκια μου δεν μου άφησαν άλλη επιλογή από το ΌΧΙ. Όπου γυρίσω βλέπω να γράφουν το όχι στις ζωγραφιές τους, στον πίνακα,μέχρι και στα χέρια τους!!! Δεν τους  άφησα παραπονεμένους.